Μωβ μέδουσες: Πού θα κάνουν την εμφάνισή τους την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

 

Αν και υπήρξε μια ύφεση στην εμφάνιση των μωβ μεδουσών που κατέκλεισαν φέτος τις ελληνικές θάλασσες, δεν μας έχουν εγκαταλείψει εντελώς, καθώς τα θαλάσσια ρεύματα θα τις φέρουν σε κάποιες παραλίες.

Σύμφωνα με το JellyReport, το οποίο εκδίδεται κάθε Κυριακή από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με βάση τις καταγραφές του τελευταίου δεκαήμερου στην πλατφόρμα του iNaturalist, παρατηρείται μια αυξημένη καταγραφή των μωβ μεδουσών σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, παρ’ όλα αυτά φαίνεται διακριτά η φθίνουσα κατάσταση της.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη παρακάτω, αναμένεται να δούμε μωβ μέδουσες κυρίως στον Αργοσαρωνικό, αλλά και στο Ιόνιο, σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και στα νησιά του Αιγαίου.

Μωβ μέδουσες: Πού θα κάνουν την εμφάνισή τους την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου-1

Με βάση τους ανέμους για αυτή την εβδομάδα, θα υπάρξει μια διάσπαση των μεδουσών σε περισσότερα μέρη. ​Πάντα, όμως, εξαρτάται και από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής για το που θα μετακινηθούν οι μέδουσες.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.